Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Za otroški nasmeh 2017

Četrtek, 21. december 2017

V decembru je potekala že tradicionalna akcija "Za otroški nasmeh", s katero želimo pričarati nasmehe tudi med otroci, ki živijo v družinah, ki se soočajo z  revščino.

V prvem tednu decembra je na številnih šolah potekal dobrodelni teden v okviru katerega smo zbirali nove šale, kape, rokavice, nogavice, sladke priboljške ter simbolične donacije. Ponekod je dobrodelni teden prerastel že v pravi dobrodelni mesec, saj so cel december potekale tudi razstave, dražbe, dobrodelni plesi ipd.

Našemu povabilu k akciji so se odzvale številne osnovne šole: OŠ Danile Kumar, OŠ Bežigrad, OŠ Ig, OŠ NH Maksa Pečarja, OŠ Vodice, OŠ Dr. Vita Kraigherja, OŠ Šmartno pod Šmarno Goro, OŠ Medvode, OŠ Sostro, OŠ Sostro Pš Besnica, OŠ Janka Modra PŠ Dolsko, OŠ Janka Modra Dol Pri Ljubljani, OŠ Miška Kranjca, OŠ Vižmarje Brod, OŠ Božidarja Jakca, OŠ in Vrtec Dobrova, OŠ Polhov Gradec, OŠ Brezovica PŠ Notranje Gorice, OŠ Majde Vrhovnik, OŠ Polje, OŠ Franca Rozmana Staneta, OŠ Zadobrova, OŠ Bičevje, OŠ Jože Moškrič, OŠ Vide Pregarc, OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, OŠ Primoža Trubarja PŠ Rob, OŠ Martina Krpana, OŠ Franceta Bevka, OŠ Horjul,

srednje šole: SŠFKZ, Srednja trgovska šola, SGGOŠ, BIC - Živilska šola, SŠTS Šiška, Gimnazija Jožeta Plečnika, Srednja ekonomska šola Ljubljana, Gimnazija Bežigrad, Dijaški Dom Bežigrad, Gimnazija Vič,

ter dijaški dom Bežigrad in Zdravstvna fakulteta Ljubljana

V okviru akcije smo zbrali več kot 3400 eur donacij in 780 kg novih kap, šalov, rokavic in priboljškov za obdarovanje otrok. Hvala vsem mentorjem, dijakom, učencem in staršem, ki ste omogočili, da je akcija tako lepo uspela! Z zbranimi donacijami smo pripravili 200 paketkov ter kupili dodatnih 500 daril s katerimi smo na dogodkih obdarili družine in otroke.

V sodelovanju s Srednjo vzgojiteljsko šolo Ljubljana, Gimnazijo Bežigrad, Dijaškim domom Bežigrad, Gimnazijo Ledina in Srednjo zdravstveno šolo Ljubljana smo v drugem delu decembra organizirali dogodke s prihodom Dedka Mraza in obdaritvijo. Dijakinje in dijaki iz Srednje vzgojiteljske šole Ljubljana, Gimnazije Ledina in Srednje zdravstvene šole so za otroke pripravili zanimive predstave in glasben program, kamor smo povabili kar 400 otrok, iz vseh osnovnih šol na območju delovanja RKS-OZ Ljubljana.

Za mlajše, še predšolske, pa smo dogodek s predstavo, ki so jo pripravili dijakinje in dijaki Gimnazije Ledina, organizirali v našem Humanitarnem centru.

Hvala vsem, ki ste v teh predprazničnih dnevih svoj čas, energijo in donacije namenili temu, da je svet bolj prijazen za vse!

RK Slovenije - Aktualno

Torek, 16. april 2024

Obvestilo

Petek, 12. april 2024

Akcija "Častim pol litra" 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič