Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Zgodbe z upanjem na boljšo prihodnost

Petek, 16. junij 2017

V okviru RKS-OZ Ljubljana pomagamo številnim družinam in posameznikom. Številnim ljudem pomagamo s pomočjo v obliki hrane in oblačil, ponekod pa so finančne stiske tako hude, da bi družine brez naše pomoči ne zmogle. Kljub statističnim podatkom, da se stopnja revščine in socialne izključenosti niža, žal še vedno opažamo, da se stiske nekaterih družbenih skupin le še poglabljajo. Včasih je dovolj, da ljudem ponudimo oporo pri reševanju številnih stisk, s katerimi se soočajo, a besede niso dovolj. V letu 2016 smo s pomočjo v obliki plačila položnic za nujne življenjske stroške pomagali kar 118 družinam in posameznikom, v skupni vrednosti 19.603 eur. Kot humanitarna organizacija smo prepogosto v situaciji, da blažimo stiske, do katerih v sodobni družbi ne bi smelo prihajati.

Veseli smo, ko naša pomoč dejansko spremeni življenjski potek ljudem v pozitivno smer. Prejeli smo pismo družine, ki ga delimo z vami.

Pozdravljeni!

Ob vaši dobrodelnosti mi skoraj zmanjka besed in ne vem kaj naj še rečem drugega kot hvala. S strani vaše pomoči nam je bilo dokončno omogočeno dostojno življenje, ki ga naša družina ni poznala dolgih 7 let. Preživeli smo res težka leta vseh nemogočih tegob, ki pa so nas kot družino le še  bolj povezale. Prej smo imeli hišo, zdaj smo brez nje in smo ustvarili pravi dom. Da bomo končno izplavali iz finančne krize manjka še nekaj mesecev. Ponovno se veselimo vsakega jutri, katerega smo se prej bali. Ni več bojazni ali zvonec na vhodnih vratih pomeni splošen obisk ali prihod izvršitelja, ki je prišel po zarubljene stvari.

Otroka imata spet nasmeh na obrazu, prav tako tudi midva z možem. Imamo le še željo po zdravju, da končno lahko zaživimo polno družinsko življenje, kot smo ga nekoč že imeli.

Iskrena in srčna hvala, da ste nam pomagali na trnovi poti proti izstopu iz krize.

HVALA vsem, ki nas lahko podprete pri uresničevanju našega humanega poslanstva. Pomembno je sporočilo ljudem, da jih v najhujših stiskah ne bomo pustili sami! Pomagate lahko na naslednje načine:

Donacijo z SMS sporočilom:
Če želite donirati s kratkim sporočilom, pošljite SMS sporočilo s ključno besedo LJUDEM na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR za humanitarno akcijo "Pomagajmo LJUDEM našega mesta". Prispevate lahko vsi uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, Izimobila, Debitela in Simobila.

Donacija na humanitarni račun:
Vaš prispevek pomoči lahko nakažate tudi na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana, ki je odprt pri Delavski hranilnici d.d.  Prosimo, da pri nakazilu donacij v humanitarne namene "Pomagajmo LJUDEM našega mesta" navedete sklic 10-2.

Humanitarni račun:
DELAVSKA HRANILNICA D.D.
IBAN: SI56 61000 1122334482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
SKLIC: 10-2

***Vse donacije so v celoti (100%) izplačane za plačilo položnic in življenskih stroškov ljudem, ki so se znaši v hudi materialni stiski. ***

RK Slovenije - Aktualno

Ponedeljek, 22. april 2024

Obvestilo

Ponedeljek, 22. april 2024

Obiskali smo Solferino

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič